Hands-on HR: Globálne trendy
- Kredity: 4
- Ukončenie: Skúška
- Rozsah: 2C
- Semester: letný
- Ročník: 3
- Fakulta podnikového manažmentu
Vyučujúci
Zaradený v študijných programoch
Výsledky vzdelávania
Tento výberový predmet poskytuje detailný pohľad na hlavné úlohy oblasti ľudských zdrojov vo veľkých spoločnostiach fungujúcich v rámci trhu centier zdieľaných služieb. Experti na ľudské zdroje zo spoločností asociovaných pod Americkou obchodnou komorou a jej Business Service Center Fórom (BSCF) poskytujú prípadové štúdie rôznorodých HR aspektov na základe reálnych procesov a výsledkov dotknutých firiem. Kurz má taktiež za cieľ rozvíjať kritické myslenie študentov o reálnych výzvach čakajúcich na profesionálnych pracovníkov v HR, ako aj zvyšovať ich odbornú prípravu na pracovné pozície v oblasti ľudských zdrojov.
Hlavnými využívanými študijnými metódami sú Prípadové štúdie, analýza manažérskych textov, analýza „big data“, konzultácie a prezentácie v oblasti komunikácie, kariérne poradenstvo a seba-prezentácia.
Stručná osnova predmetu
BLOK 1-2: Procesy a operácie v riadení ľudských zdrojov
BLOK 3-4: Meranie výkonnosti zamestnancov, odmeňovanie a benefity
BLOK 5-6: Vzdelávanie a rozvoj zamestnancov
BLOK 7-8: Ako získať najlepší talent?
BLOK 9-10: Využívanie dát v riadení ľudských zdrojov
BLOK 11-13: Angažovanosť zamestnancov
Odporúčaná literatúra
Literatúra pozostáva z interných dokumentov a prípadových štúdií firiem na základe dispozície jednotlivých pedagógov a archívov spoločností participujúcich na výučbe kurzu.
Podmienky na absolvovanie predmetu
a) aktívna participácia na hodinách – 40 % (40 bodov)
b) záverečná odborná esej na vybranú tému zo sylabu kurzu o schopnosti aplikovať poznatky a zručnosti získané počas vyučovania na konkrétne business situácie z oblasti HR – 60% (60 bodov)
Pracovné zaťaženie študenta
104 h (účasť na seminároch 26 h, príprava na semináre 26 h, príprava záverečnej odbornej eseje 52 h)
Jazyk, ktorého znalosť je potrebná na absolvovanie predmetu
slovenský
Dátum schválenia: 11.03.2024
Dátum poslednej zmeny: 22.05.2022
Dátum schválenia: 11.03.2024
Dátum poslednej zmeny: 22.05.2022