Manažment talentu v hotelierstve a gastronómii
- Kredity: 3
- Ukončenie: Skúška
- Rozsah: 2C
- Semester: letný
- Ročník: 1
- Obchodná fakulta
Vyučujúci
Zaradený v študijných programoch
Výsledky vzdelávania
Vedomosti
Študent získa vedomosti o riadení personálu v hotelierstve a gastronómii na úrovni osoby zodpovednej za celkové alebo čiastočné riadenie a taktiež základy pracovného práva.
Kompetentnosti
Študent po absolvovaní predmetu je schopný plne, alebo čiastočne riadiť podriadených zamestnancov vr. pridelených študentov a žiakov duálneho vzdelávania, študentov na absolventskej praxi a ďalších osôb v alternatívnych zmluvných vzťahoch k zamestnávateľovi (napr. DoBPŠ, DoVP, DoPČ, živnosť a podobne).
Zručnosti
Študent získa zručnosti pre manažovanie ľudských zdrojov v podnikoch cestovného ruchu so špecializáciou na hotelierstvo a gastronómiu. Ďalej schopnosť plánovať potreby personálu, tvoriť opis pracovných činností jednotlivých pozícií, tvoriť pracovné ponuky, riadiť výberový proces, viesť pracovný pohovor so záujemcom o prácu, tvoriť motivačné stratégie na zvyšovanie produktivity práce, či udržanie zamestnancov.
Stručná osnova predmetu
Predmet Manažment talentu v hotelierstve a gastronómii sa zaoberá riadením ľudských zdrojov so špecializáciou na prevádzky v cestovnom ruchu v oblasti hotelierstvo a gastronómia. Tvorbou opisov pracovných činností, výberovým procesom nových zamestnancov, motiváciou, udržaním a odmeňovaním zamestnancov. Využívaním rôznych foriem pracovno-právnych vzťahov a dodržiavaním pracovného práva.
Odporúčaná literatúra
VETRÁKOVÁ, M. Riadenie ľudských zdrojov v ubytovacích zariadeniach hotelového typu. Bratislava: Wolters Kluwer, 2017. 196 s. ISBN 978-80-8168-612-2
JONIAKOVÁ,Z., GÁLIK, R., TARIŠKOVÁ, N., BLŠTÁKOVÁ, J. Riadenie ľudských zdrojov. Bratislava: Wolters Kluwer, 2016. ISBN 978-80-8168-5-323
BOELLA, M., GROSS-TURNER, S. Human resource management in the hospitality industry – A guide to Best Practice, 2020, 96 s. ISBN 978-1-138-33887-6
DUDÁŠOVÁ, M. STRATÉGIA ROZVOJA ĽUDSKÝCH ZDROJOV v sektore obchod, marketing, gastronómia a cestovný ruch do roku 2030. Bratislava: Trexima / Štátny inštitút odborného vzdelávania, 2022. Dostupné na internete: https://www.sustavapovolani.sk/strategie/prehlad-strategii/15/bulletin/
Sylabus predmetu
1. Význam ľudských zdrojov v oblasti služieb. 2. Normy základných potrieb ľudských zdrojov pri prevádzke hotela, reštaurácie a iných služieb v oblasti cestovného ruchu. 3. Opisy pracovnej činnosti pre povolania v oblasti hotelierstva a gastronómie. 4. Základné kalkulácie nákladovosti personálu jednotlivých stredísk v podnikoch v cestovnom ruchu. 5. Formy pracovno-právnych vzťahov so zamestnancami a ich porovnanie pri aplikácii v praxi. 6. Ponuka práce, vedenie pracovného pohovoru a výberový proces nového zamestnanca. 7. Vnútorný a vonkajší marketing a sociálne médiá v oblasti ľudských zdrojov. 8. Duálne vzdelávanie, absolventská prax a prax študentov VŠ v prevádzkach cestovného ruchu. 9. Motivácia zamestnancov v prevádzkach cestovného ruchu. 10. Pracovné právo v prevádzkach cestovného ruchu, jeho využitie a dodržiavanie pri zabezpečovaní ľudských zdrojov v prevádzkach cestovného ruchu. 11. Rozpisy služieb vo vzťahu k potrebám podnikov cestovného ruchu. 12. Riešenie príkladov z praxe v oblasti riadenia ľudských zdrojov. 13. Spolupráca s SaPO (stavovskými a profesijnými organizáciami), s orgánmi štátnej správy (ÚPSVaR, ŽÚ, SP a pod.) v oblasti manažmentu ľudských zdrojov v cestovnom ruchu
Podmienky na absolvovanie predmetu
Aktivita na seminároch, písomná skúška
Semináre 40 %
Záverečná písomná skúška 60%
Pracovné zaťaženie študenta
Pracovná záťaž: 78 hodín
Účasť na seminároch: 26 hodín
Príprava na semináre: 13 hodín
Príprava na skúšku: 39 hodín
Jazyk, ktorého znalosť je potrebná na absolvovanie predmetu
slovenský jazyk, anglický jazyk
Dátum schválenia: 06.03.2024
Dátum poslednej zmeny: 05.10.2023
Dátum schválenia: 06.03.2024
Dátum poslednej zmeny: 05.10.2023