CJ 2 - Odborný taliansky jazyk pre stredne pokročilých II. (10)
- Kredity: 3
- Ukončenie: Skúška
- Rozsah: 2C
- Semester: zimný
- Ročník: 2
- Obchodná fakulta
Vyučujúci
Zaradený v študijných programoch
Výsledky vzdelávania
Jazykové vedomosti: poznať základné princípy fungovania odborného jazyka a základné rozdiely medzi všeobecným a odborným jazykom.
Jazykové zručnosti: študent je schopný používať na požadovanej úrovni receptívne a produktívne jazykové zručnosti, je schopný vytvoriť zrozumiteľný text na odborné témy, rozumie hlavným myšlienkam v zrozumiteľnom štandardnom prejave, rozumie textom, vie reagovať v rozličných situáciách, ktoré sú typické pre súkromný a profesionálny život.
Jazykové kompetencie: využívať efektívne získané jazykové poznatky, ktoré sú nevyhnutné pre úspešné uplatnenie sa študenta v praxi, na spoločenské, akademické či profesijné účely.
Stručná osnova predmetu
1. Vzťahy na pracovisku
2. Firemná kultúra
3. Ľudské zdroje
4. Obchodná komunikácia
5. Marketing
6. Obchodná zmluva
Odporúčaná literatúra
Povinná:
Cherubini, N: Convergenze: Iperlibro di italiano per affari. Roma:Bonacci editore, 2012
Odporúčaná:
Pelizza, G. – Mezzadri, M.: L‘italiano in azienda. Perugia:Guerra Edizioni, 2002
Doplnkové články zo súčasnej talianskej tlače a internetu
Sylabus predmetu
1. Pracovný kolektív, socializácia, organizovanie podujatí 2. Stresové situácie, riešenie konfliktov 3. Firemné hodnoty 4. Neformálna komunikácia v priateľskom prostredí 5. Získavanie ľudských zdrojov, nástroje motivácie 6. Pracovné podmienky 7. Obchodná komunikácia (obchodný list, email) 8. Etiketa obchodného telefonátu 9. Marketingová stratégia 10. Marketingová kampaň 11. Marketingový mix 12. Obchodná zmluva 13. Prípadová štúdia
Podmienky na absolvovanie predmetu
Aktivita na seminároch – 20 %
Hodnotenie domácich zadaní – 10 %
Výsledky kombinovanej skúšky – 70 %
Pracovné zaťaženie študenta
78h
26h - účasť na seminároch
26h – príprava na seminár
26h – príprava na skúšku
Jazyk, ktorého znalosť je potrebná na absolvovanie predmetu
taliančina
Dátum schválenia: 08.03.2024
Dátum poslednej zmeny: 11.01.2022
Dátum schválenia: 08.03.2024
Dátum poslednej zmeny: 11.01.2022